Wat is yoga?

Yoga is een paar duizend jaar geleden ontstaan in India. Yoga betekent in het Sanskriet, de oude taal in India, VERBINDING. Het is een methode om zowel het lichaam als de geest te verbinden en in balans te brengen. Yoga is een holistische manier om naar de mens te kijken, Binnen de holistische visie wordt het lichaam en geest beschouwd als een eenheid die niet los van elkaar kan worden gezien. Je kijkt dus naar jezelf en je mogelijkheden zodat je gezond en gelukkig kan worden. Dit hadden ze lang geleden in India goed gezien. Bij yoga gaat het om het onderzoeken en leren kennen van je grenzen om ze daarna heel voorzichtig op te rekken. Bij yoga wordt het lichaam gebruikt als instrument, Als je begrijpt hoe je lichaam werkt, ben je beter in staat je lichaam te gebruiken en zul je je comfortabel voelen in je lijf. Door regelmatige yoga beoefening wordt je soepel, sterk, minder snel ziek en slaap je beter. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn namelijk de basis van een gelukkig leven.

Wie is de Yoga Juf?

Hi! Ik zal me even voorstellen. Jacqueline, inmiddels 39 jaar aanwezig op deze (te) gekke . Geboren en getogen in Gemeente Venlo en nu woonachtig op het platteland en de weilanden in Well. Ik schaar me onder de dromers, (extraverte) HSP ers, idealisten, pioniers, reizigers, spelende mensen en (duurzame) avonturiers. Vrij geestig zoals ik ben, ben ik het avontuur aan gegaan mijn HART en NATUUR te volgen ook buiten het onderwijs én nog steeds met kinderen. Want zij zijn de toekomst en wij hun voorouders die zorgen voor een goede bedding. Dankbaar voor de mooie leerzame weg hierin en hóóg tijd mijn idealen verder te realiseren in samenwerking met andere co creators met dezelfde visie.

Sinds 1 juli 2018 ben ik daarom mijn eigen bedrijf Blad van Klein gestart. Deze naam is geïnspireerd op een sprookje wat voor mij draait om HARTIMPULS, CREATIVITEIT, EENVOUD, VERBEELDING, BELEVING, MAGIE en ZIJN vanuit DANKBAARHEID in VERBINDING met elkaar en de NATUUR. Hierop zijn mijn activiteiten als yoga docente, kunstzinnig dynamisch coach en storyteller blijvend op gericht. En in Atelier Kans heb ik de KANS gekregen dit aanbod te mogen delen. En daar word ik nog steeds súper blij van.

Yoga in combinatie met dans is voor mij een manier geweest om dichterbij mezelf te komen. Door mijn lichaamsbewustzijn ben ik gegroeid in mijn geestelijke bewustzijn en kan ik steeds beter balans houden en voelen wat goed voor me is. In mijn onderwijstijd ben ik kinderyoga veel gaan toepassen in de klassen en ik zag hoe positief de kinderen hier op reageerden. Ik ben me er verder in gaan verdiepen wat maakt dat ik nu ook mijn eigen opgedane kennis en die uit opleidingen en trainingen wil delen in een mooi aanbod voor niet alleen kinderen, maar zelfs ook voor (jong) volwassenen.

Het kunstzinnig dynamisch coach aanbod is ontstaan door de opleiding die ik ben gestart tijdens mijn burn out. Ik kan met recht zeggen dat deze opleiding er voor gezorgd heeft dat ik er weer sta en mede tot de ontdekking ben gekomen waartóe ik in staat ben. Het werken met beeldend- en lichaamswerk geeft zoveel inzicht in waar ik met mijn hoofd niet bij kom en is voor mij de basis in contact met anderen.

Wil je van mijn diensten cq. gaven gebruik maken? Neem dan contact met mij op via info@bladvanklein.nl of bel 0617094204.