Wat is yoga?

Yoga is van oudsher in India ontstaan. Yoga betekent VERBINDING in het Sanskriet, de oude taal uit India. Yoga is een manier, of eerder een levenswijze om zowel het lichaam als de geest te verbinden en in balans te brengen. In de yogafilosofie wordt er op een holistische manier naar de mens gekeken. Holistisch betekent HEEL, dus het lichaam, de geest en omgeving (de natuur) wordt beschouwd als een eenheid.  Bij yoga wordt het lichaam gebruikt als belangrijk instrument met al haar spieren, botten, organen, meridianen en chakra’s die door energie met elkaar verbonden zijn. Alles werkt nauw samen. Als je begrijpt hoe je lichaam werkt, ben je goed in staat naar de signalen van jouw lichaam te luisteren er mee samen te werken. Zo houd je controle over jouw energie. Onderzoekend leren kennen van je mogelijkheden en grenzen helpt je om voorzichtig ruimte in je zelf te creëren. Door regelmatige yoga beoefening wordt je soepel, sterk, minder snel ziek en kun je kalmte en meer vertrouwen ervaren. Een gezond lichaam en een evenwichtige geest zijn DE basis van een gelukkig leven en leven in het moment.

Wie ben ik?

Hi! Ik zal me even voorstellen. Jacqueline, inmiddels 39 jaar aanwezig op deze (te) gekke wereldbol . Geboren en getogen in Gemeente Venlo en nu woonachtig op het platteland en de weilanden in Well. Ik schaar me onder de dromers, (extraverte) HSP ers, idealisten, pioniers, reizigers, spelende mensen en (duurzame) avonturiers. Vrij geestig zoals ik ben, ben ik het avontuur aan gegaan mijn HART te volgen buiten het onderwijs en heb ik het gevonden in yoga, dans, vrije expressie en de natuur.

Sinds 1 juli 2018 ben ik hierin mijn eigen bedrijf Blad van Klein gestart. Deze naam is geïnspireerd op een sprookje van Tolkien waar ik me net als zijn films onmiddellijk mee kon verbinden, deze man schrijft wat mij betreft áltijd over de essentie. Dit sprookje vertelt de weg die hij begaat vanuit  HARTIMPULS, EENVOUD, TROUW, VERBEELDING, BELEVING en ZIJN in het moment , vanuit DANKBAARHEID in VERBINDING met elkaar en de NATUUR in een wereld waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Dit is de weg die ik zelf ook heb afgelegd om nu als yoga docente, kunstzinnig dynamisch coach en storyteller te kunnen en mogen werken. Op een heel bijzonder plekje waar mijn creatieve hart nog steeds sneller van gaat kloppen.

Ik geef yoga en lichaamsgerichte sessies op muziek omdat yoga in combinatie met dans voor mij een manier geweest om dichterbij mezelf te komen. Door letterlijk door mijn processen heen te bewegen is mijn lichaam -en geestelijk bewustzijn gegroeid en kan ik steeds beter balans houden en voelen wat goed voor me is. Dit wil ik zowel de kinderen van jongs af aan als volwassenen mee geven. Ik geloof namelijk dat alles bij dit lichaamsbewustzijn, met name het subtiel voelen, begint.

Het kunstzinnig dynamisch coach aanbod is ontstaan door de opleiding die ik ben gestart al voor mijn burn out. Ik kan met recht zeggen dat deze opleiding er voor gezorgd heeft dat ik er weer sta en mede tot de ontdekking ben gekomen waar ik tot in mijn ziel toe in staat ben. Dat voelt letterlijk als thuis komen. Het werken via beelden en lichaam geeft zoveel inzicht waar gedachtes niet bijkomen en is voor mij de basis in het (ziel) contact met mezelf en anderen.

Het aanbod in yoga & (h)art coaching wordt aangeboden aan mensen in de leeftijd van 2-111 jaar die op magische en liefdevolle wijze de (wondere) wereld in zichzelf en met elkaar willen ontdekken.

Opleidingen en Trainingen:

YOGA/MEDITATIE:

100 hrs Alliance certified Kids YTT Yoga Swaha Kids, Green School Bali

Yoga avonturen, Jip en Jan Academie (Helen Purperhart) Amsterdam

Krachtspel Training, Jip en Jan Academie (Helen Purperhart) Almere

Training Peuters in het Wild, (Bart de Koning) Natuur is een Feest Amsterdam

Heart Yoga Flow module, Arterre Nijmegen

Weekend & online Trainingen/ Lessen van Alberto Paganini Soma Yoga (Prana Yoga Flow, Yoga rituals & Adjustments), bij Pura Yoga Roermond

6 daagse training Makkelijke Meditatie Peter van Duren Raja Yoga Academy

Zelfstudie Do In Tao Yoga (Lilian Kluivers)

COACHING/BEGELEIDING:

Training Nine Star Ki; elementaire berekeningsleer volgens de Feng Shui astrologie “De blauwdruk van jouw leven” bij Britta Spreeuwenberg Zentire

4 jarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen De Kleine Tiki Breda

Coachmodule Hutten Bouwen, Judith Penninx Bij Natuurlijke Flow Son en Breugel

4 jarige coachtraining Fontys Venlo

Begeleidingsmodules Meervoudige Intelligentie 1 & 2 (Howard Gardner) Son Opleidingen Utrecht

4 jarige opleiding Primaire Academie Basis Onderwijs Venlo

Ervaring:

12 jaar Hatha eigen yoga & meditatie practice/deelname bij verschillende yogascholen, teachers en retraites in Europa en Azië

2,5 kidsyoga docent en kunstzinnig kindercoach bij Blad van Klein

1,5 jaar hatha yoga docent (jong) volwassenen aanvankelijk ter vervanging van F. Classen/Mulder Lente- Lente

14 jaar leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs.