Yogalessen voor volwassenen

Yogalessen voor volwassenen zijn Hatha yogalessen. Ha betekent zon en tha betekent maan. De zon is de vuurkracht in jou en wakkert (vanalles) aan. De maan, de rustige kracht in jou, kalmeert. De lessen wisselen zich af in actieve en ontspannen oefeningen waardoor je de balans in jezelf kunt opmaken.

In de groepen wordt er afgestemd op de energie van iedere groep en je bepaalt in de les altijd je eigen tempo. De avond en de ochtend lessen verschillen in energie. In de ochtend bewegen we vaker in actievere flows, waarin we houdingen in een reeks herhalen, denk bijvoorbeeld aan een zonnegroet. In de avonden bewegen we in kalmerende flows, gecombineerd met gi gong en dru invloeden en gaan we meer yin gericht te werk waarin we we wat langer in een houding verblijven.

De lessen

  • Grondingsoefeningen om te aarden.
  • Ademhalingsoefeningen want een goede ademhaling is de basis in alles wat je doet
  • Warming ups om ons lichaam op de energie op te wekken.
  • Yogahoudingen, afzonderlijk, in reeksen of in flows met de aandacht op focus, balans en ontspanning in de houding zelf.
  • Begeleide meditaties om volledig te kunnen ontspannen

Ons lichaam bestaat uit spieren, botten en organen, maar ook uit energie. Zelfs je gedachten zijn energie. En die energie staat weer in verbinding met alles om jou heen. Met de natuur, met andere mensen en met het hoger bewustzijn in jezelf. Het is goed om bewust te zijn van jouw eigen energie. Daarom nemen we de chakra’s, de stappen uit de yogafilosofie en de natuurlijke elementen, waarmee onze energie verbonden is,s altijd mee in de lessen.

Aanmelden of meer info via info@bladvanklein.nl